Plakinstructies

Let op:

 

Ons vinyl hecht optimaal vanaf een graad of 10 C. Zorg er daarom voor dat de te beplakken ondergrond de juiste temperatuur heeft of doe erg voorzichtig met de belettering tot het lekker warm is geweest en de belettering zijn optimale hechting heeft bereikt.

 

Plakletters plakken is makkelijker dan u denkt. Hieronder ziet u stap-voor-stap uitgelegd hoe u het zelf doet.


1. Maak eerst de ondergrond droog, stof en vetvrij!!(ontvetten met bijvoorbeeld amonia of alcohol)
2. Meet de juiste positie af.
3. Plak de belettering in het midden van het schutvel af.
4. Trek voorzichtig aan één kant de drager van de applicatie af. Komen er letters mee? Geen paniek! Druk het applicatietape nog even aan.
5. Knip de losgekomen drager eraf en wrijf de letters er met behulp van een spatel of bankpas af. Doe dit haaks ten opzichte van de plakrichting op de ondergrond. Herhaal deze procedure aan de andere kant.
6. Trek de applicatietape voorzichtig los van de plakletters. Belangrijk: doe dit rustig! Trek schuin en houd de drager zo vlak mogelijk.
 
Groot oppervlak? Nat plakken!
 
We raden u aan om grotere oppervlaktes ‘nat’ te plakken.

Nat plakken, stap-voor-stap:

 

  1. Spuit voor het aanbrengen wat water met een heel klein beetje afwasmiddel op het oppervlak. Het afwasmiddel zorgt voor een egale verdeling van het water.
  2. Op deze manier kunt u de tekst na het opleggen nog lostrekken en weer positioneren.
  3. Let op dat u, nadat u het water onder de belettering uit hebt gewreven, de belettering wat laat opdrogen en vervolgens het schutvel extra voorzichtig lostrekt.
  4. Trekt u de belettering toch mee? Wacht dan een tijdje en probeer het opnieuw. U kunt eventueel de applicatietape vochtig maken.
  5. De hechting van het vinyl wordt 1 tot 2 weken na het plakken optimaal. Behandel uw belettering tot die tijd extra voorzichting.

Eventuele luchtbelletjes kun je verwijderen door een klein puntje te prikken in de luchtbel. Druk de ingesloten lucht stevig weg.

 

De sticker heeft ongeveer 48 uur nodig om de maximale hechting te krijgen op de ondergrond.

 

Let op ramen wassen pas na twee weken.

Verwijderen van vinyl stickers en plakletters

 

Oude (vinyl) stickers verwijderen gaat meestal het eenvoudigst door deze te verwarmen. U kunt hiervoor een föhn gebruiken of een stoomcleaner.

Voor grotere oppervlakken werkt een bouwlamp op een statief handig maar wees voorzichtig met ruiten: de plaatselijke warmte kan een ruit laten barsten door spanningsverschillen in het glas.